Aile şirketimiz Küp Yağ A.Ş. aynı zamanda bir ihracat firmasıdır.
Fabrikamız ambalajlı zeytinyağı üretiminde Nazilli, Karacasu, Bozdoğan, Kuyucak,
Sultanhisar, Yenipazar ve Çine ilçelerini kapsayan Aydın’da büyük bir vadiye
hitap etmektedir. Fabrikamızda son teknoloji makinalarla, sadece su
kullanılarak zeytinyağı üretim işi ve ambalajlama işi yapılmaktadır. Üretim sırasında hiçbir kimyasal kullanılmaz.
Natürel zeytinyağı üretiminde kullanılan suyun sıcaklığı vücut ısısını geçmemelidir. Soğuk sıkım yapılacak ise su sıcaklığı +27 dereceyi geçmemelidir. Soğuk sıkım üretilen zeytinyağlarımız ürün ambalajlarımızın üzerinde ayrıca belirtilmiştir.
Kaliteli Natürel Zeytinyağı elde etmenin sırrı ağacın dalından toplanmış sağlıklı zeytinden, bilinçli üretimden ve bilinçli saklama koşullarından geçmektedir. Ağacın dalından toplanmış zeytinler bekletilmeden, aynı gün içinde zeytinyağına dönüştürülmelidir. Uluslararası Gıda Kodeksine ve Türk Gıda Kodeksine göre Natürel Zeytinyağları iki çeşittir.
1-Natürel Sızma Zeytinyağı ( Extra Virgin Olive Oil ) : Türk Gıda Kodeksine göre asitliği oleik asit cinsinden maksimum % 0,8 dir. Peroksit değeri maksimum 20 olmalıdır. Bildiğiniz gibi zeytin acı bir meyvedir. Bu acılık zeytin meyvesinin içindeki faydalı antioksidanların (polifenollerin vs) yüksek oranda olması ile ilgilidir. Zeytin meyvesinin tatlandırılmadan tüketilmesi bu yüzden mümkün değildir. Zeytinin kendi özüne ait acılık kısmen yağına da geçer. Bu bilgi sahte yağları ayırt edebilmek adına bilinmesi gereken faydalı bir bilgidir. Natürel sızma zeytinyağındaki acılık ve yakıcılık oranı natürel birinci zeytinyağına göre daha fazladır.
Yüksek Polifenollü natürel sızma zeytinyağları ise biraz daha acı ve yakıcıdır. Daha sağlıklı olması nedeni ile gıda takviyesi olarak tercih edilir.
Kullanma tavsiyesi: Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirdiği için natürel sızma zeytinyağlarını hem sağlıklı bir bitki yağı, hem de gıda takviyesi ve sağlık takviyesi gibi düşünebilirsiniz. Doktor bilgisi dahilinde çocukların mamalarına bir veya iki kaşık ilave edebilirsiniz. Kahvaltılarda, doğrudan kaşıkla içerek, salatalarda, soğuk tüketilebilen zeytinyağlı yemeklerde ve mezelerde mutlaka tercih edilmelidir. Bunun dışında bütçemiz uygunsa her türlü sıcak yemek, kızartma, börek ve tatlılarda da kullanabilirsiniz.
Ürünlerimizde her zaman üretici ve ilk el olmanın getirdiği kalite ve fiyat avantajı vardır. Sitedeki fiyatlarımızdan bunu izleyebilirsiniz.
2-Natürel Birinci Zeytinyağı ( Virgin Olive Oil ) : Türk Gıda Kodeksine göre asitliği oleik asit cinsinden % 0,8 ile % 2,0 arasında olmak zorundadır. Peroksit değeri maksimum 20 dir.
Sitemiz sadece satış amaçlı olmayıp aynı
zamanda Türk Gıda Kodeksi ile ilgili doğru bilgileri paylaşmaya çalışan, yanlış
bilinenleri düzeltmeye çalışan bir sitedir. Sosyal Medyada maalesef çok fazla hem ürün, hem de bilgi
kirliliği bulunmaktadır. Birçok kişi ürünlerinin üzerine hiçbir isim, adres ve iletişim numarası yazmadan, hatta Tarım ve
Orman Bakanlığından alması gereken işletme kayıt numarasını bile almadan kendisini
üretici gibi gösterip özelikle pazar yerlerinde ve yol kenarlarında
kanola ve pamuk yağı karışımlarını ucuz zeytinyağı diye satmaktadır.
Bu markasız ürünlerin içeriği nedir? Kalitesi nedir? Sorumlusu kimdir? belli
değildir.
Sağlığınız
bizim için önemlidir. İnternetteki sitemizden zeytinyağı ve sağlığımızla ilgili
bilgilere ulaşabilirsiniz. Ambalajlarımızın üzerinde açık adresimiz ve
telefon numaralarımız ayrıntılı olarak yazılıdır. Ana ürünlerimiz soğuk sıkım natürel sızma
zeytinyağı, organik natürel sızma zeytinyağı, yüksek polifenollü natürel sızma
zeytinyağı ve natürel birinci zeytinyağıdır. Ayrıca zeytin, incir ve benzeri
yöresel ürün çeşitlerini de sitemizden temin edebilirsiniz. Amacımız Altınvadi ailesi olarak
uzun yıllar, sizlerin hatta torunlarınızın güvenli gıda tedarikçisi
olabilmektir.
Ecz.
Halil Selçuk
Yön. Kurulu Başkanı